Склад:
- Тісто: борошно пшеничне вищого ґатунку, вода питна, яйце куряче або меланж, сіль кухонна.
- Начинка: м’ясо свинини (лопаткова або шийна частина), м’ясо курятини (філе або стегнова частина), цибуля ріпчаста, олія або вершкове масло, сіль кухонна, перець чорний мелений, спеції для м’яса (за бажанням — часник, лавровий лист.
Умови зберігання:
Зберігати при температурі –18 °C не більше 90 діб.
Повторне заморожування не допускається.
Спосіб приготування:
Заморожені пельмені опустити у киплячу підсолену воду (10 г солі на 1 л води).
Варити після спливання 7–9 хвилин до готовності.
Подавати гарячими зі сметаною, вершковим маслом, гірчицею, оцтом або бульйоном.


